Tipuri de ceai !

Tipuri de ceai

Ceai Alb
Ceaiul alb este acela in care predomina mugurii si nu frunzele. Este cules din plante speciale de ceai cunoscute sub numele de Shui Hsien si Dai Bai. Cel mai bun ceai alb se numeste Baihao Yinzhen, care inseamna „ace albe pufoase de argint”. Variantele mai putin fanteziste sunt numite Baimudan (sau Pai Mu Tan) si Show Mee (sau Shoumei).

 

Ceai verde

 

Exista multe varietati de ceai verde, dintre care putine sunt cunoscute in afara Asiei. Aceasta lista contine doar o mica parte din ceaiurile baute in China, Japonia sau India. Ceaiul verde nu este oxidat deloc; frunzele proaspat culese sunt rulate si arse imediat. Ca rezultat, ceaiul verde are calitati mult mai vegetale sau erbacee decat ceaiul negru sau maroniu. Majoritatea ceaiurilor verzi produc o bautura verzuie. Oamenii obisnuiti cu ceaiul negru recunosc adesea gustul deosebit al ceaiului verde

 

Ceai Gyocuro (Japonia)

Cel mai valoros ceai japonez. Cunoscut si sub denumirea de „Perla de Roua” acest ceai este surprinzator de bogat.

Ceai Piciorul Paianjenului (Japonia)

 

Acest ceai reprezinta o varianta a ceaiului Gyocuro, ars in cosuri de bambus. Frunzele care rezulta sunt lungi si subtiri, de unde si denumirea de „Piciorul Paianjenului”.

 

Ceai Matcha (Japonia)

Matcha este ceaiul pudra folosit in faimoasa ceremonie a ceaiului din Japonia. Se mai numeste si Tencha (inainte de a deveni pudra).

Ceai Sencha, Bancha, Houjicha (Japonia)

Sencha este numele generic japonez pentru ceai verde, avand calitati inalte, altele decat Gyocuro. Bancha se refera la ceaiurile culese tarziu. Ceaiul prajit se numeste Houjicha.

Ceai Genmaicha (Japonia)

Adesea, ceaiul Genmaicha mai este  numit si „ceaiul popcorn”, deaorece ceaiul verde este amestecat cu orez prajit.

Ceai Lung Ching (China)

 

Denumit in general „Fantana Dragonului”, numele acestui ceai provine de la o faimoasa fantana in care se spune ca traia un dragon. Se presupune ca acest ceai trebuie preaparat cu apa din acea fantana. Chiar si cu apa obisnuita, se prepara un ceai minunat, cu o aroma complexa, subtila, aproape dulce.

 

Ceai Praf de pusca (China)

Acesta este un ceai tare, cu nuante de pamant, rulat in mici granule.

Ceai Baozhong (China)

 

Numit de asemenea si Bao Jong sau Pouchong, acestui ceai i se permite sa se usuce inainte de a fi ars; de aici mai are doar putin pana la a deveni maroniu. Este adesea privit ca a patra categorie de baza a ceaiului, de vreme ce se situeaza, ca oxidare, intre ceaiul verde si cel maroniu. Aroma sa se situeaza de asemena intre cea a ceaiului verde si a celui maroniu, cu o puternica nota de liliac. Baozhong este folosit ca baza pentru ceaiurile de iasomie.

 

Ceai maroniu (oolong tea)

 

Ceaiul maroniu este oxidat, dar nu atat de mult precum ceaiul negru. Intr-un fel reprezinta puntea de trecere de la ceaiul verde la cel negru, dar ceaiul maroniu trebuie judecat dupa propriile sale caracteristici, si nu trebuie comparat cu alte tipuri de ceai. Cele mai multe ceaiuri maronii au o intensa aroma florala si un remarcabil gust de piersica. Altele au calitati vegetative ca cele ale ceaiului verde. Culoarea bauturii variaza de la verde pal, la roz si apoi la auriu profund.

 

Ceai Formosa oolong (Taiwan)

 

Formosa, cultivat in Taiwan are o reputatie foarte veche ca fiind unul dintre cele mai fine ceaiuri maronii. Mai este  numit si „Sampania Ceaiurilor”, pe buna dreptate in majoritatea cazurilor. Exista multe varietati. Cele mai multe variante de Formosa sunt comercializate in vest fara insa a le fi specificata varietatea sau numele locului; eticheta informeaza doar ca e vorba despre Formosa si mai ofera si clasa. Asa cum am mentionat ceaiul maroniu se claseaza in functie de calitate, nu doar dupa marimea frunzei.

 

Ceai Tie Guan Yin (China)

 

Daca este de calitate, acest ceai este intr-adevar un magnific ceai maroniu, la fel de bun ca Formosa. Culoarea sa variaza de la rozuliu la auriu, iar aroma sa de piersica este puternica si bogata.

 

Ceai negru

 

Ceaiul negru este produs prin lasarea frunzelor la uscat si apoi la oxidat timp de 10 – 16 ore inainte ca procesul sa fie oprit prin arderea frunzei.

 

Ceai Assam (India)

 

Aceasta varietate produce un lichid orange sau rosu, si o aroma deosebita de malt. Este un element comun in multe amestecuri de calitate superioara, dar merita sa-l incercati si neamestecat. Assam este un ceai tare, cu consistenta. Multe amestecuri iralndeze de mic dejun sunt in intregime Assam.

 

Ceai Ceylon (Sri Lanka)

 

Exista mai multe varietati de ceai de Ceylon, dar majoritatea recoltelor din Sri Lanka sunt utilizate in amestecuri. Amestecurile comerciale cu marca „Orange Pekoe” sunt de obicei amestecuri din India si Ceylon. Acest ceai se apropie poate cel mai mult de ceea ce cred vesticii despre ceai: lichid rosiatic-maroniu; o aroma completa vioaie.

 

Ceai Darjeeling (India)

 

Acesta este cel mai scump ceai dupa cel negru. Spre deosebire de multe alte ceaiuri. Multe tipuri de Darjeeling sunt vandute sub numele plantatiei unde au fost cultivate. Din pacate, exista si multe ceaiuri etichetate ca fiind Darjeeling, pe cand ele sunt amestecuri care contin doar 50% Darjeeling. Si mai rau este ca majoritatea ceaiurilor de Darjeeling continute in aceste amestecuri sunt culese in timpul anotimpului ploios, si in consecinta sunt mai putin aromate. Daca intentionati sa cumparati ceai Darjeeling original, asigurati-va ca cumparati 100% Darjeeling, de preferat din prima si a doua infrunzire. Ceaiurile Darjeeling fine au un lichid mai clar decat cel al ceaiurilor negre, de la o culoare rosiatica luminoasa, la un auriu stralucitor. Astringenta este adesea foarte pronuntata, iar aroma si savoarea dau impresia de migdale si flori salbatice.

 

Ceai Keemun (China)

 

Acest ceai constituie baza multor amestecuri de mic dejun englezesti. (Unele ceaiuri de la micul dejun sunt in intregime Keemun). Ceaiul Keemun se prezinta intr-un remarcabil numar de varietati. Majoritatea produc un lichid cu o combinatie subtila de arome; aroma este adesea bogata si cu note de fruct, uneori doar amintind de prune sau mere. Unele ceaiuri Keemun au aroma delicata de fum (dar nu atat de puternica precum la Lapsang Souchong).

 

Ceai Lapsang Souchong (China)

 

Acest ceai este ars deasupra acelor fumegande de pin, ceea ce induce un miros si o aroma puternica de fum. Cele mai multe varietati nu sunt coplesite de fum, ci retin subtil si un amestec de alte arome. Lapsang Souchong se regaseste in multe amestecuri rusesti.

 

Ceai Nilgiri (India)

 

Nilgiri, Assam si Darjeeling sunt cele trei ceaiuri indiene pe care Consiliul Indian al Ceaiului le promoveaza pentru baut in stare naturala, ceaiuri pe care nu se cade sa le bei in amestecuri. Din pacate Nalgiri nu este atat de distins si interesant ca celelalte doua. Seamana foarte mult cu ceaiul de Ceylon, si ca si acesta majoritatea recoltelor de Nalgiri sfarsesc in amestecuri.

 

Ceai Sikkim (India)

 

Aceasta varietate provine dintr-o zona de culturi de ceai aproape de Darjeeling. El combina aroma delicata si supletea Darjeeling-ului  cu maltul Assam-ului. Desi este un ceai excelent, nu este la fel de cunoscut ca Darjeeling, chiar daca e mai ieftin.

 

Ceai Yunnan (China)

 

Lichidul maroniu al ceaiului Yunnan are o aroma  subtil piperata. Ceaiurile Yunnan de calitate sunt excelente. Unele ceaiuri Yunnan sunt folosite si in amestecurile rusesti.

 

Ceai Pu-erh

 

Pu-erh este un ceai din frunze neobisnuit de mari, cu o aroma de pamant caracteristica. Culoarea sa este foarte inchisa, aproape rosie. Este comercializat in gramezi Pu-erh, ia forma prajiturilor precum Pu-erh Cake Tea sau indesat in piese emisferice numite „Tuo Cha” sau     „Ceai Cuib de Pasare”. Pu-erh difera de alte ceaiuri prin faptul ca sufera doua randuri de oxidari. Aceasta a doua oxidare este folosita uneori pentru a dezvolta un strat subtire de pamant pe frunze. Pu-erh este recunoscut pentru pretinsele sale calitati medicinale cu efect asupra tractului digestiv. Unii chinezi il beau doar ca pe un medicament. In orice caz este un gust castigat. Termenul „de pamant” este utilizat in sensul sau propriu caci unele ceaiuri Pu-erh chair au gust de noroi.  Aceasta nu este o critica, dar incepatorii ar trebui totusi sa il guste inainte sa il cumpere.

 

Ceai Pu-erh auriu (China)

Acest pretios si rar Pu-erh este facut din frunze mici cu varful aurit. Produce o bautura aurie foarte catifelata.

Ceaiurile parfumate/ Amestecurile

 

Exista cu mult mai multe amestecuri de ceai decat pot fi enumerate aici, astfel incat mentionam categoriile foarte cunoscute. Compozitia si proportiile fiecarui amestec variaza de la negustor la negustor, si uneori exista chiar si secrete bine pastrate. In anumite zone de cultura sunt interzise amestecurile de ceai, dar in majoritatea cazurilor nu se intampla asa. Amestecurile contin de obicei ceai cultivat in India, Sri Lanka, Indonezia sau Africa.

 

Ceai English breakfast (Mic-dejunul englezesc)

 

Unele ceaiuri pentru mic-dejunul englezesc sunt amestecuri din ceaiuri din India si Ceylon; celelalte in mai mica sau mai mare masura, daca nu chiar in intregime sunt Keemun.

 

Ceai Earl Grey

 

Acest binecunoscut amestec englezesc este parfumat cu ulei de bergamota. Aceasta este un fruct citric ce are forma unei pere; uleiul este extras prin presare si apoi imprastiat peste amestecul de ceaiuri negre. (Exista si o planta numita „bergamota” care miroase la fel ca uleiul de bergamota. Dar aceasta planta nu este folosita in productia de Earl Grey) Nu exista standarde de baza pentru Earl Grey; distinctia sa provine din uleiul de bergamota. Unele ceaiuri Earl Grey sunt chiar bune; altele, din pacate, sunt prea aromate cu ulei, sau contin frunze de proasta calitate, ori amandoua la un loc.

 

Uleiul de bergamota are doua proprietati neobisnuite care afecteaza ceaiul. Una dintre ele este aceea ca ataca plasticul transparent, facandu-l sa devina opac. Acest aspect ar trebui sa ii puna pe ganduri pe oamenii care pastreaza ceaiul Earl Grey in pungi de plastic transparente. Cealalta proprietate este aceea ca contine o anumita substanta chimica ce determina sensibilitatea la lumina soarelui la anumiti indivizi. Sensibilitatea la soare produce o innegrire ciudata a pielii numita hiperpigmentare fotosensibila indusa.

 

Ceai Irish breakfast (Mic-dejunul irlandez)

Asa cum mentionam mai devreme, se foloseste de obicei Assam, foarte tare.

 

Ceai Iasomie (China)

 

In mod logic, acest ceai este parfumat cu flori de iasomie. Unele amestecuri sunt facute din ceai Baozhong, dar cele mai multe sunt ceaiuri neoxidate. Cel mai bun se numeste Yin Hao. Ceaiul de iasomie poate fi de la oribil, cel in care florile de iasomie sunt folosite in exces pentru a acoperi calitatea proasta a ceaiului, la cu adevarat remarcabila delicatesa (si remarcabil de costisitor).

 

Ceai Russian Caravan (Caravana ruseasca)

Un amestec popular, Russian Caravan te poarta cu gandul la vremurile cand ceaiul era adus in Rusia din China pe spatele camilelor. Adesea contine si putin Lapsang Souchong fumuriu, desi la baza are Keemun sau Yunnan. De asemenea poate contine si ceai maroniu.

Produse noi. Cafea bio.

Cafea BIO

Aromat şi fin, natural pe deplin.

Viena este renumită pentru cafenelele tradiţionale şi cafeaua superbă. Din acest motiv am denumit gama noastră de cafea “Ispită Vieneză”. Amestecurile din cele mai pure boabe ecologice de Arabica sunt prăjite cu atenţie pentru a păstra fineţea aromei. Boabele provin din culturi ecologice certificate, prin programul “Fair Trade”.

Gama “Ispită Vieneză” de cafea este oferită în cinci variante: “Melange”, “Espresso”, “Decafeinizată”, “Instant” şi gama Premium – “Symphonia”.

…Ispita este în ceaşcă …

Savureaz-o !

Aparate capsule cafea Lavazza Blue. Scurta prezentare.

APARATE CAPSULE LAVAZZA BLUE

Aparat capsule Lavazza LB 800Modelul Lavazza Blue 800 se recomanda ca aparatul ideal pentru o utilizare casnica datorita usurintei in operare si dimensiunilor reduse.
Aparat capsule Lavazza LB 1000Modern, compact, elegant si cu un design semnat Pininfarina, Modelul LB 1000 va ofera posibilitatea de a prepara un  espresso si un capuccino chiar la dumneavoastra acasa sau in birou.
Aparat capsule Lavazza LB 2000Modelul LB 2000 este  aparatul ideal pentru birouri, pensiuni si mici restaurante.
Aparat capsule Lavazza LB 2200Modelul LB 2200 este modelul ideal pentru birouri, pensiuni si restaurante.Avantajul sau fata de modselul LB 2000 il reprezinta sistemul de abur.
Lavazza Colibri C5Cu designul sau atragator si modern, Colibri poate fi instalat in orice locatie, reducand distanta dintre utilizator si automat.Modelul Colibri este format din automatul propriu-zis (partea superioara) si cabinet (partea inferioara). Cabinetul contine containerele pentru evacuarea resturilor lichide si solide. In cazul neracordarii la reteaua de apa, tot in cabinet se monteaza si kitul de alimentare cu apa.

Capsule Lavazza Blue. Pentru un espresso italian autentic !

Capsule Lavazza Blue

CAPSULE LAVAZZA BLUE

Prin sistemul de conservare în atmosferă controlată şi sigilarea individuală capsulele Lavazza Blue garanteazza păstrarea nealterata a prospeţimii şi aromei  pentru obţinerea unui espresso întotdeauna perfect.

Sistemul de capsule  Lavazza Blue nu se rezuma doar la oferirea celor mai bune arome de cafea ci va ofera posibilitatea prepararii unei game mari de bauturi calde.

Capsule Lavazza Blue Intenso Cafea din 40% arabica braziliana si 60% robusta asiatica. O cafea cu o aroma voaie, intensa si o crema densa si persistenta.Cumpara acum capsule Lavazza Capsule Lavazza Blue Dolce Imbinarea intre cafeaua braziliana si cea indiana va ofera o cafea 100% arabica dulce si aromata.Cumpara acum capsule Lavazza
Capsule Lavazza Blue DecaffeinatoCafea 100% Arabica de origine braziliana ce va ofera posibilitatea savurarii unui espresso veritabil in orice moment al zilei.Acaesta cafea va ofera o aroma dulce, cu o mica tenta de ciocolata.

Cumpara acum capsule Lavazza

Capsule Lavazza Blue Cafe CremaO cafea 100% Arabica ce va ofera o aroma dulce si puternica cu origini in din Brazilia si India.Gratie prajirii si macinarii aceasta cafea va asigura o cafea cu aroma particulara, dulce si catifelata si cu o spuma densa.

Cumpara acum capsule Lavazza

Capsule Lavazza Blue Ricco Mixtura intre cafeaua braziliana (40%) si cea asiatica (60%) va asigura in fiecare ceasca o aroma puternica.Cumpara acum capsule Lavazza Capsule Lavazza Blue Delicato Cafea de cea mai buna calitate 100 % arabica Braziliana. Are o aroma distinsa si crema bogata.Cumpara acum capsule Lavazza
Ceai Musetel Acest ceai este caracterizat de o aroma delicata specifica florii de musetel. Ceai Negru Clasic Acest ceai dezvolta o o aroma puternica si un gust cu nuante de citrice.
Ceai Menta Ceai racoritor cu gust intens de menta. Ceai Fructe de Padure Parfum intens de fructe de padure prospat culese.
Ceai Verde Aroma naturala de ceai verde. Orz Aroma delicata si aromata de orz.
Ceai Piersica Un ceai cu o aroma puternica si un gust dulceag de piersici. Ceai Lamaie Aroma naturala de ceai verde. 

 

Capsule cafea Lavazza Blue

OFERTE SPECIALE CAPSULE CAFEA LAVAZZA BLUE

Pachete speciale capsule cafea

capsule cafea

Capsule cafea Lavazza Blue si capsule cafea Espresso Point

 

 

Va anuntam ca www.cafeshop.ro va ofera capsule cafea Lavazza Blue la preturi fara concurenta. Va oferim o gama variata de capsule cafea Lavazza Blue in pachete de oferta cu preturi diferite dupa cum urmeaza:

Capsule cafea Lavazza Blue 100 buc – 149 lei cu TVA – comanda capsule cafea aici

 

Capsula cafea Lavazza Blue

 

Capsule cafea Lavazza Blue 200 buc – 280 lei cu TVA – comanda capsule cafea aici


 

Capsule cafea Lavazza pachet 200 buc

 

Capsule cafea Lavazza Blue 300 buc – 360 lei cu TVA – comanda capsule cafea aici

 

Capsule Lavazza Blue 300 bucati la un pret special !


 

 

 

Este cofeina daunatoare ?

Zilnic sunt consumate nici mai mult nici mai putin decat 400 de milioane de cesti de cafea. Asa ca, hai s ane lamurim odata pentru totdeauna: este cofeina daunatoare ori ba?

Licoarea face parte din categoria “strict necesar”, intrucat oamenii au nevoie de ea pentru a se pune pe picioare dimineata. O mai invocam si la capitolul socializare – “Iesim la o cafea?” – , face parte din ritualul de relaxare (un ice-frappé consumat la soare, pe sezlong) si e chiar un “capitol” important din viata vedetelor, care nu se sfiesc sa “poarte” la tinutele sport pahare cu deliciosul lichid. Deci nu mai incape indoiala ca iubim la nebunie cafeaua, desi suntem frecvent avertizati ca nu ne face bine. Cat de mare e totusi pericolul?

Si bune, si rele….

La urma urmelor, putine sunt lucrurile care au doar parti bune. Apoi, multe alimente au mai degraba parti rele decat bune (ingrasa, cresc glicemia si colesterolul), insa “nocivitatea” lor e in general strans legata de cantitatea consumata.

O inghetata e bogata in antioxidanti, dar mai multe portii pe zi pot face rau, de exemplu. Dar parca avertismentele nu sunt atat de virulente precum cele privind cafeaua… Si totusi, cafeaua e buna! Nu doar la gust.

O ceasca normala de cafea ajuta la accelerarea metabolismului, contine antioxidanti si “umbla” la sistemul nervos astfel incat sa-ti alunge oboseala. De asemenea, atentia si concentrarea ta cresc datorita cafelei, lucru care te face mult mai receptiva si mai eficienta.

Cat despre capacitatea cafelei de a infrunta anumite afectiuni grave, ei bine, e foarte adevarat; cercetarile arata ca, in cantitati moderate, poate preveni sau diminua efectele unor boli precum Parkinson, calculi renali, Alzheimer sau astm.

Dar… da, cafeaua are si efecte mai putin bune: cofeina poate cauza cresterea presiunii sangvine, cauzeaza pulsului, agraveaza sindromul premenstrual, osteoporoza, sindromul colonului iritabil si migrenele (mda, deci cafeaua nu trateaza durerile de cap!), si poate scadea rezervele de calciu din organism.

Cel mai important efect secundar este insa reprezentat de insomnie si stres. Consumand zilnic cafea, somnul de noapte poate fi afectat, asa ca dimineata avem nevoie de o (alta) cafea pentru a putea deschide ochii. Si filmul o ia de la capat!

Creeaza dependenta!?

Cam da… Cofeina este un stimulent si determina corpul sa elibereze adrenalina. Astfel, consumatorii pot deveni dependenti de efectul pe care aceasta il are asupra lor. Chiar si in cazul celor sanatosi, cofeina iese din sistem in doua pana la patru ore, insa e nevoie de cinci – sase astfel de cicluri pentru ca ea sa paraseasca definitiv organismul.

To drink or not to drink

Doua cesti de dimensiuni normale ar trebui sa fie limita maxima de cafea consumata intr-o zi, cu exceptia cazului in care esti insarcinata (cand e bine sa renunti de tot).

Nu te poti tine departe de ea? Exista alternative. Uite, in cazul in care te confrunti cu dureri musculare, migrene sau esti nervoasa, te poti trata cu… apa fierbinte.

E, de asemenea, important sa nu lasi moleseala sa te stapaneasca in lipsa cafelei; fa miscare, mananca sanatos si odihneste-te in fiecare noapte cate opt ore.

Dar daca n-are cofeina?

Bun, din ce-am inteles pana acum, cofeina e cea care poate face rau, dar daca trecem pe decofeinizata, macar ne putem bucura de gust, noi cei care o savuram pe considerentul asta?

Se pare ca nu facem o afacere prea buna (pentru organism), intrucat indepartarea cofeinei (esenta cafelei, de altfel) presupune niste procedee chimice care implica inclusiv folosirea solventilor.

Mai mult decat atat, cofeina nu poate fi extrasa in totalitate. Nu in ultimul rand, conform unor studii, s-a constatat ca aceasta poate ridica nivelul colesterolului. La ce concluzie am ajuns noi? Pai, mai bine o cafea buna, cu cofeina, dar mai rar, decat o “tentativa”, nu? Sau trecem pe substitute!

Cam acelasi lucru…

Unele miros si au gust asemanator cu al cafelei, insa nu contin cofeina. Sigur nu stiai ca exista cafeaua de… papadie. Se face din radacina prajita a plantei, insa e destul de amara.

Face bine la ficat, digestie si rinichi (in franceza ea se numeste “pissenlit”, ceea ce da indicii despre folosirea acesteia pentru reglarea functiilor renale).

Cafeaua solubila din cereale si cicoare poate fi consumata de oricine; ea este recomandata in caz de astenie, epuizare, depresii, incapacitate de concentrare, somnolenta, dureri de cap, indispozitie, lipsa poftei de mincare, regleaza digestia, calmeaza durerile abdominale etc.

Ceaiul verde este o sursa importanta de anti-oxidanti, are proprietati anti-imbatrinire si arde calorii.

Articol publicat in revista COSMOPOLITAN.

Text: Ana-Maria Prunariu

Oferte capsule cafea Lavazza

Daca detineti un aparat de cafea Lavaza Espresso point sau un aparat de cafea Lavazza Blue noi putem sa va oferim cele mai bune preturi pentru capsulele de cafea. Preturi negociabile in functie de cantitate. Va asteptam cu comentarii si cereri de oferta.

Piureuri de fructe (Smoothie)

In curand in magazinul de cafea si ceai www.cafeshop.ro o sa listam o gama variata de pireuri de fructe (smoothie)

 

Pireuri de fructe

Pireu de fructe

Smoothie este o mare noutate. În urmă cu zece ani oamenii din Marea Britanie nu ştiau ce este un smoothie.Acum e o industrie de milioane de lire, care a devenit o parte a vieţii zilnice a consumatorilor.

Smoothie este un product imbatabil pe timp de vară, încet devenind o alegere sănătoasă pe toată durata anului pentru mulţi consumatori. O posibilitate de vânzări cu profit crescut tot anul.

Smoothie-urile Sweetbird sunt făcute din fructe adevărate, cu un strop de extract de ceai sănătos, şi sunt 99% fără grăsimi. Sunt disponibile în diferite arome gata de mixat, ceea ce inseamnă că sunt mai uşor de depozitat şi durează mult mai mult ca şi când foloseşti fructe proaspete.

Consumatorii au tendinţa de a aprecia smoothie-ul mixat la o valoare mult mai mare decât o băutură rece îmbuteliată, astfel aveţi oportunitatea de a beneficia de un profit mai mare.
Există şi loc destul pentru improvizaţii, adăugând fructe sau sirop, sau pur şi simplu folosindu-vă imaginaţia!

Mai jos aveti reteta generala de preparare smoothie:

Reteta Smoothie piure fructe