CUM CUMPAR ? • CONTACTBLOG

0748
Cafea si ceai. Capsule cafea Lavazza. Produse BIO.
 

0 produse

Antet
Oferta speciala
Catalog
Marci produse
Informatii
 

MAGAZIN INCHIS !

In urmatoarea perioada activitatea magazinului va fi suspendata pentru lucrari de intretinere.

Toate comenzile plasate in aceasta perioada nu vor fi procesate !
 Va multumim pentru intelegere, echipa Cafe Shop
 
 

Ce este ceaiul Blooming I(nflorit)?

      Ceaiul Blooming este realizat manual intr-un singur loc din cele mai bune frunze de ceai alb, cultivate în regiunile de mare altitudine din provincia Hunan din sudul Chinei. Acesta zona este recunoscuta pentru mediul curat, unde ceaiul este cultivat in conditii stricte, fara utilizarea de substante chimice nocive: aici se produc unele dintre cele mai apreciate ceaiuri din lume.
         Ceaiurile Blooming se regasesc sub mai multe denumiri în afara Chinei: ceaiuri de înflorire, ceaiuri-arta, ceaiuri legate manual, etc . Toate aceste nume sunt folosite pentru a descrie ceea ce este mentionat în China ca "GongYi Hua Cha", literalmente " Art Flower Tea " (ceai din flori).
         Conceptul ca astfel de ceaiuri au aparut brusc este total incorect deoarece aceasta arta de a face ceaia fost folosita timp indelungat in multe dintre ceainariile Chinezesti. Nu se cunoaste o data exacta a aparitiei ceaiului Blooming dar putem fi siguri ca aceasta a avut loc cu cel putin cateva decenii in urma si eventual cateva sute de ani in timpul dinastiei Ming. Indiferent care a fost momentul exact al aparitiei acestui ceai Blooming pe pietele din afara Chinei, in lume circula deja multe tipuri de ceai verde cu elemente similare realizate manual.

Istoria si originile ceaiului Blooming

         Punctul exact al originii in istoria ceaiului Blooming este un pic tulbure. Una dintre tabere sustine ca ceaiul Blooming este o creatie moderna care exista doar de aproximativ zece la cincisprezece ani, coincide exact cu momentul in care a fost lansat pe pietele din afara Chinei. Cealalta tabara explica faptul ca o anumita forma sau stil al ceaiului Blooming dateaza de cel putin cateva sute de ani iar acest lucru poate fi dovedit prin trimiteri la ceaiul Blooming in literatura chineza antica, dar admite ca anmite forme sau stiluri de ceai Blooming sunt de creatie mai recenta.
         Indiferent de situatie, ideea de a vinde ceaiurile Blooming în cutii de cadouri însotita de necesitatea de a se vedea prin ceainicul de sticla este cu siguranta o idee moderna. Ceaiul Blooming sau ceaiul de flori cum este numit uneori, sunt înca oarecum o noutate în Statele Unite si Canada si au câstigat popularitate doar recent, în ultimii ani. Cu toate acestea, arta de a coase frunze de ceai în rozete si apoi uscarea lor, eu personal cred ca este de fapt o traditie foarte veche în China, unii mentioneaza ca dateaza de cateva sute de ani, dupa cum exista multe legende care par sa înconjoare anumite forme si amestecuri de flori utilizate în cadrul ceaiuri înflorit, dar nu putem fi în întregime siguri ca cel putin unele dintre aceste povesti populare nu au o origine mai recenta, probabil, inventate doar ca un ajutor de marketing în promovarea ceaiurilor Blooming iubitorilor de ceai din America de Nord. Se poat obtine inca o multime de bani din vânzari de ceai, mai ales daca ceea ce este servit este de buna calitate si destul de diferit pentru a capta imaginatia clientului, cu toate acestea toate acestea, esti liber sa crezi sau nu în aceste legende despre ceai tot ceea ce te face mai fericit; ceaiurile Blooming sunt alese manual-cea mai mare parte din frunze de ceai albe premium, verzi si ceai negru, care sunt cusute manual de artizani chinezi talentati în rozete sau manunchiuri mici, sunt acum din ce în ce mai familiare.

        Ceaiurile Blooming cusute manual sau ceaiul de înflorire sunt create în gradini de ceai la distanta, în sud vestul provinciei Yunnan din China în apropierea frontierelor dintre Laos si Vietnam. Ceaiurile negre, verzi sau albe, sunt culese dimineata devreme, în timp ce frunzele sunt înca umede de roua, iar procesul începe cu sortarea frunzei de ceai frunza cu frunza, în pachete de lungime si greutate egala. Acestea sunt aplatizate prin rulare si cusute cu bumbac sau, uneori, fire de matase în diferite forme si fascicule: - mingi, ciuperci, conuri, inimi, forme de piersici sau felinar; frunzele de ceai pot fi, de asemenea, parfumate cu iasomie si alte flori usor aromatizate înainte de a fi cusute în scopul de a produce un gust mai floral . Unele forme iau doar un minut pentru a fi cusute, in timp ce alte
modele mai complicate pot dura pana la 10 sau chiar 15 min. pentru a le realiza. Când în cele din urma bilele ceaiului Blooming sunt complete trec prin procesul de uscare, de obicei uscate la 212 grade timp de doua ore, urmata de procesele de oxidare si ardere, procesul de ardere este etapa finala prin care ceaiul Blooming trebuie sa treaca înainte de ambalare.

          Arta de a crea "ceaiuri display" dateaza într-adevar de secole. Prima data cand un ceai display a fost mentionat în literatura chineza dateaza din timpul Dinastiei. Song 960- 1279 "Frunzele de ceai erau legate cu flori pentru divertismentul Împaratului" desi împaratul nu a baut niciodata ceai, drumul de atunci si pâna foarte de curând, coincide probabil cu exportul de ceaiuri Blooming sau înflorit în lumea occidentala. Ceaiul display, este de asemenea cunoscut caci de multe ori a fost doar o bucurie vizuala, nefiind destinat consumului, deoarece ceaiul era atat foarte amar, cat si de proasta calitate, ceaiurile premium nu au fost utilizate în productia de ceaiuri Blooming pâna cand un
ingenios om de afaceri chinez a avut ideea de a exporta produsul pentru iubitorii de ceai de pe alte continente, ceaiul Blooming a fost facut în scopul de consum numai în ultimele decenii.

             Exista mai multe grade de ceaiuri Blooming disponibile, de la produsele în masa realizate mecanic, la ceaiul Blooming de înalta calitate realizat manual artizanal pe care le transporta cele mai multe nume mari de case de ceai online, toate variaza ca pret si cantitatile oferite. Ceaiul Blooming, la fel ca toate ceaiurile, variaza de asemenea în cea ce priveste calitate ceaiului în sine. Unele ceaiuri Blooming expediate din China sunt înca destinate doar divertismentului, bautura este fara gust sau extrem de amara. In cazul in care ca si celelalte sunt create cu intentia de a fi atat consumate, cat si placute la privit, din pacate insa, unii cumparatori neexperimentati din vest confunda uneori cele doua produse sau cumparatorii sunt inselati in mod deliberat in cumpararea varului mai putin gustos al ceaiului Blooming. Este mult mai bine sa va bazati pe cunoasterea caselor mari, a brand-urilor de ceai online, cum ar fi Numi sau Teaposy decât sa cumparati de la furnizori de pe strazi obscure sau din magazine ale caror cumparatori nu au aceeasi masura de cunostinte precum cumparatorii de ceai Blooming pentru negustori mari de ceai.

Ceaiul Blooming - Cum se face?

            Productia de ceaiuri Blooming începe întotdeauna primavara devreme în provincia Fujian. Aceasta este aceeasi provincie Fujian, faimoas pentru cantitatile uimitoare de ceai verde si mai ales de productia ceaiului oolong. Muguri de ceai sunt culesi tineri si la începutul anului, înainte de deschiderea lor, de obicei, la mijlocul lunii martie, începutul lunii aprilie. Aceasta permite fiecarui mugur ales sa contina atât boboc nedeschis si frunze de ceai mici, cat si iarba stralucitoare acoperita cu fire de par alb pufos. Frunzele sunt apoi sortate, doar cele mai bune frunze întregi si boboci de clasa sunt utilizati, în timp ce restul ajunge la prelucrarea ulterioara pentru ceaiuri cu grad scazut de calitate si praf de ceai si particule mai mici rezervate pentru productia de ceai la sac. Frunzele de ceai sunt apoi sortate din nou, unele merg la artistii care le cos, iar altele in alta parte a fermei, pentru a fi parfumate cu flori precum iasomie, osmanthus si crizanteme, frunzele de ceai fiind stivuite pe mai multe straturi pentru mai multe zile sau mai mult timp. În cele din urma, frunzele sunt mutate sa fie legate manual pentr a forma ceai inflorit. Florile cele mai folosite în florile de ceai sunt culese, de asemenea, tinere si proaspete, astfel aromele fiind delicate si puternice si formele neîntrerupte si nedeteriorate. Frunzele si florile sunt legate împreuna de catre artisti de ceai calificati în conformitate cu regulile stabilite, pentru a obtine o floare uniforma si un aranjament de ceai pentru fiecare floare si în special pentru a mentine consistenta.

» Ceai special PureTea » Ceai Blooming

spacer
 
 
 Magazin cafea, ceai, capsule Lavazza, cafea de origine. Accesorii cafea si ceai, automate cafea, barista. CafeShop.ro va ofera la cele mai mici preturi capsule Lavazza Espresso Point si capsule Lavazza Blue.
Viziteaza magazinul CafeShop.ro pe ShopManiahttp://www.laghiseu.ro
Website detinut de ALFA Distribution S.R.L., CIF: RO16256669, Reg.Com: J39/224/2004